ik laat jullie even watertanden hihihihi...
Fijn weekend iedereen!
Groetje van Saartje
Op verzoek... het recept :
Ingrediënten voor 12 cupcakes
Cupcake beslag
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram bruine basterd suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram bruine basterd suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
Glazuur
4 eetlepels rum ( Havana Club)
sap van 1/2 limoentje
1 eetlepel bruine suiker
enkele verse blaadjes munt
4 eetlepels rum ( Havana Club)
sap van 1/2 limoentje
1 eetlepel bruine suiker
enkele verse blaadjes munt
Topping
250 gram poedersuiker
250 gram boter op kamertemperatuur
1 eetlepel rum
sap van 1/2 limoentje
250 gram poedersuiker
250 gram boter op kamertemperatuur
1 eetlepel rum
sap van 1/2 limoentje
Methode
Maak het recept van de cupcakes: alles samen mengen tot een homogene massa.
Glazuur
Voor het glazuur, voeg je alle ingrediënten bij elkaar in in een steelpan. Verwarm het geheel ongeveer 5 minuten op een zacht vuur zodat het licht inkookt. Blijf roeren. Verwijder de muntblaadjes en laat het mengsel afkoelen. Smeer het mengsel op de cupcakes.
Topping
Om de topping te bereiden mix je eerst de boter tot een smeuïg geheel. Meng dan langzaam de poedersuiker door het boter mengsel mooi luchtig beslag. Voeg rum en limoensap toe. Mix nog eens goed door. Zet de topping even in de koelkast om goed op te laten stijven. Is de topping naar je mening te slap, voeg dan wat extra poedersuiker toe.
Smeer met een mes een laagje topping op de cakejes of gebruik een spuitzak. Garneer eventueel met wat bruine suiker voor wat extra crunch en een blaadje munt of partje limoen voor de looks!
Een beetje groene (voedings)kleurstof maakt de créme echt mojitogroen!
Een beetje groene (voedings)kleurstof maakt de créme echt mojitogroen!
Ohh dat is niet eerlijk, ons laten watertanden en dan zeggen dat ze al op zijn.
BeantwoordenVerwijderenNu moet ik zelf aan de slag voor iets lekkers bij de koffie.
Oke dan dat is eigenlijk ook geen straf.
groetjes Natasja
ziet er goed uit, heb je er een receptje van?
BeantwoordenVerwijderenSuper leuk! Misschien kan je ook het recept neerzetten? Lijkt me leuk om is te maken!
BeantwoordenVerwijderenze zien er heerlijk uit ! Hoe krijg je die crème zo groen ? Groetjes, Rozemie
BeantwoordenVerwijderen