zondag 30 januari 2011

In preparation of...

De afgelopen dagen dringend bezig geweest met allerlei "voorbereidend" werk voor m'n thuisverkoop! Er komt vanalles bij kijken : nieuwe juwelen maken, flyers ontwerpen en laten printen, nieuw materiaal besteld, nadenken over uitstalling,...
Ook heb ik de afgelopen dagen tientallen bloemetjes gehaakt om broches te maken. Een bandwerkje...Ook nog kaartjes gestempeld om oorbelletjes op te steken, ze liggen nog te drogen ;-)Deze week hebben we ook onze grote bestelling uit China aangekregen, binnenkort staan ook die spullen online in onze shop. En ook zitten er veel spullen tussen om juwelen van te maken voor oa de thuisverkoop!


Vandaag ga ik nog wat dingen maken, en laat ik jullie zo snel mogelijk zien!
Groetjes en fijne zondag!


Saartje

woensdag 26 januari 2011

Mijn kleurtje!

Gisteren wat op Etsy aan het surfen, naar leuke spullen. In een kleur die ik helemaal geweldig vind! Mostergeel...! Ik heb al heel wat spullen in deze kleur, maar wat ideetjes opdoen is altijd leuk! In combinatie met mijn paarse winterjas, helemaal super!
Green Trike Press
Ava Rose
Ikabags
Hummingbird road
Kikigigi
Tara Gilchrist


Wat zouden jullie kiezen?
Groetjes, Saartje

dinsdag 25 januari 2011

Veggie dag

Onlangs zag ik een goed receptje op tv en dus vandaag een veggie dag ingelast... 
Het is een groententaartje geworden met gegrilde groenten en mozarella. Daar een rucola slaatje bij, het was superlekker!
Morgen namiddag een half dagje vrij, het is welkom!
Ik moet zeggen dat ik me de laatste tijd niet zo goed in m'n vel voel. Ik wijt het aan het wintergevoel... Futloos, moe, slapjes,... Ik ben maar begonnen met extra vitamientjes in te nemen. Heb dringend nood aan een streepje zon denk ik!
Ach, het betert wel zeker...
Iemand tips voor een winterdip?


Groetjes,
Saartje

maandag 24 januari 2011

Dagje Parijs!

Gisteren zijn we een dagje naar Parijs geweest! Dit weekend was er een grote beurs (dé beurs!) met juwelen/kralen en accesoires. We zijn om 7.00u vertrokken en rond 11.00u waren we ter plekke. Nog even goed de ogen open houden voor de juiste hall en de parking en we konden starten! 
Een gigantische hall met honderden standen (waar we spijtig genoeg géén foto's mochten nemen)... Voornamelijk presentatie van juwelen, van 'kleine' ontwerpers tot grote ketens. We gingen vooral om de nieuwste trends en kleurtjes op te snuiven. Ook om wat nieuwe contacten te leggen ivm onze kralenshop. We hebben er ettelijke uurtjes rondgelopen en ons hartje wel opgehaald. Rond 16u waren we ongeveer klaar, en zijn we nog even naar de eiffeltoren gereden, en daar wat rondgewandeld.


Daarna richtig België, terug een rit van +/- 4 uur. Maar het was het waard! 
Rond 21.00u waren we terug thuis. En vielen meteen in slaap.........!


Groetjes, Saartje

vrijdag 21 januari 2011

Saturday shopping!

Shoppen, shoppen, shoppen!
Kijk ook eens bij Zsazsazsu (klik hier)
broche in vilt (lievelingskleur!!)
bloem in vilt
ring met vilt bloemetje
zelfgenaaid portemoneetje in vilt


Ik zit precies in een "viltperiode"... ;-)

Groetjes, Saartje

donderdag 20 januari 2011

Ik bloemschik, jij bloemschikt...

Gisteren namiddag samen met mams onze maandelijkse bloemschik afspraak gehad. We doen dit 1 x per maand in een bloemenzaak. Elke maand hebben we dus iets mooi op de tafel staan...Deze keer moesten we hard werken, de bol is helemaal zelf met wilgentakken gemaakt.
Wat vinden jullie ervan?
Groetjes, 
Saartje

dinsdag 18 januari 2011

I'm into buttons...

Vorige zaterdag gezellig naar de rommelmarkt geweest, met maar 1 doel : knopen en wol vinden! Ik heb er dringend nodig om op mijn broches te naaien, want die blijven nu onafgewerkt liggen. Het was een leuke markt, van alles wat maar weinig knopen enzo... Heb er een aantal kunnen vinden. Ook hele oude, die nog op het kaartje zaten! Ik kan aan de slag!


Heb deze namiddag ook nog wat geknutseld, maar dat laat ik jullie in een volgende post zien!
Groetjes, 
Saartje

zondag 16 januari 2011

Scala

Gisteren heb ik tickets besteld voor een voorstelling van Scala. We gingen er reeds enkele keren naartoe, en elke keer krijg ik er kippenvel van.... 
"Creep" van Radiohead is heel mooi, maar ook "Kleine man" is prachtig... Net zoals zovele andere liedjes! Ik kijk er al naar uit!

Creep - Radiohead


"Kleine man"

Fijne werkweek iedereen en tot blogs!
Groetjes, Saartje

zaterdag 15 januari 2011

Saturday shopping day!

Zaterdag vandaag, en dan shoppen we graag! Ga maar eens kijken op de blog van Zsazsazsu (klik hier) Dit maakte ik deze week nog :

Fijn weekend iedereen!
Groetjes, Saartje

donderdag 13 januari 2011

Go with the... Flow!

Onlangs kocht ik de laatste Flow, en er zat een leuke kalender in. Je moest alle kaartjes scheuren en zo bijeen voegen. Elke dag staat er een spreuk op, rond mindfull leven, jezelf verwennen, levenswijskeden, enz...!
Ik kijk ernaar uit om 's morgens het kaartje van die dag om te draaien...! En zo ben ik er al enkele goeie tegengekomen!

Op 5 januari :
Januari is 'burn-out maand' weten psychologen. Dus : maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, ga veel naar buiten. Ga af en toe voor een felle lanp zitten. En wacht met al te strenge voornemens tot februari.
(Dat dieet dan toch maar uitstellen tot februari?... denk ik dan....)


Op 10 januari :
Plan je vrije tijd. Zet met grote letters NIKS in je agenda als je niks wil doen.
(Zou een mens eens meer moeten doen...)


Op 6 januari :
Maak liever één ding af dan heleboel een beetje. Het is nog wel lastig de rust te houden bij de stapel dingen waar dan even niets aan gedaan wordt, maar het gevoel bij iets afkrijgen maakt veel goed.
(Nog meer voldoening geeft het als je het doorstreept op je 'to do' lijstje!)


Ik kijk al uit naar morgenvroeg!
Groetjes, 
Saartje

woensdag 12 januari 2011

Knap! Maar veel werk!

Hoi iedereen,
Broches maken, dat is mijn 'ding' de laatste tijd... En ik heb wel wat ideetjes in m'n hoofd, maar deze (zie hieronder) is toch géweldig, niet? Je kan HIER de tutorial vinden!
Het is een dahlia in vilt waar je achteraan eventueel een fotootje kan insteken. Als ik nog eens veel tijd heb, wil ik hem wel eens maken, een serieus werkje!Mooi toch?
Ik ga me voorlopig maar bezighouden met de 'kleinere' modelletjes...!
Groetjes, Saartje

dinsdag 11 januari 2011

Druk, drukker, drukst...

Druk : 
De vakantie is nog maar net voorbij en we zitten weeral in het alledaagse stramien... Een nieuw jaar en ook nieuwe dingen om te doen! Zo wil precies onze 'vriendenkring' precies ineens op 't zelfde moment afspreken, elk weekend hebben we wel iéts te doen, ik moet nog 10tallen telefoontjes plegen om vanalles te regelen, de juwelenmolen hier loopt als een trein (dit jaar ga ik terug een aantal marktjes doen, heb dit vroeger véél gedaan, maar toen gestopt wegens té druk hmmm?), nog enkele nieuwjaarsrecepties voor de boeg, in maart de hobbybeurs te Antwerpen (veel voorbereidend werk),....en zo kan ik nog wel effe doorgaan!
Drukker:
Heb me voorgenomen om het allemaal op me af te laten komen... Enkele jaren geleden was ik ook zo druk bezig en werd het me op een gegeven moment te veel, serieus te veel... Maar op tijd en stond een pauze inlassen is de boodschap (1 van die telefoontjes is een weekendje Maastricht boeken!)
Dus de komende tijd staat de agenda vol, maar morgen...? staat er NIKS in!! Ik duik de zetel in met een stapel Libelles en Flairs én tasje koffie, en ik ga lekker ontspannen (om dan weer klaar te zijn voor een druk weekend...) Vicieuze cirkel, hoezo?
Drukst:
Onderstaand kaartje hangt boven mijn werktafel... Toepasselijk toch?


Iedereen een fijne avond en tot morgen (vanavond weg wegens gepland bezoekje...)
Groetjes, Saartje

maandag 10 januari 2011

Verloren.... maandag

Ja hoor, het is vandaag verloren maandag! Volgens sommigen een 'eenvoudig culinair ritueel' na de weldaad van kerst en nieuw. Voor ons gewoon....lekker! In de regio Antwerpen een traditie...
Ze staan al lekker in de oven, zodadelijk als mannetje thuis is worden ze in 'no time' verorberd! Geniet even mee...Smakelijk!
Groetjes,


Saartje

zondag 9 januari 2011

Update weekend, maaksels en winnaar give away!

Heb veel te vertellen : alles in 1 post! Allereerst kunnen jullie nog de laatste update lezen van mijn weekplanning (klik hier), kort weliswaar, maar dan is het lijstje compleet! Veel speciaals is er niet gebeurd dit weekend. Een typisch weekend met heen en weer geloop op zaterdag en relax-time op zondag... 
Toch nog een beetje creatief geweest de afgelopen dagen, de komende tijd gaat het weer wat stiller worden op m'n blog hier. De 'welverdiende' vakantie is namelijk weeral...gedaan! Wat gaat dat toch vlug!


Ik heb ook nog de winnaar van mijn give away geloot, ouderwetse manier : briefje trekken...


En de winnaar is......
ILSE (anoniempje) : stuur me even je email adres!


Ziezo, dat was het weer...
Hopelijk genieten jullie nog van een fijne zondagavond!
Iedereen een leuke werkweek geweest en tot blogs!


Groetjes, Saartje 

zaterdag 8 januari 2011

Saturday shopping...

Zaterdag vandaag, dus hoog tijd voor een beetje "saturday shopping"! Kijk even op de blog van Zsazsazsu! (klik hier)


Groetjes!
Saartje

vrijdag 7 januari 2011

Donderdag update!

Beetje later dan voorzien, de update van gisteren! (zie post hieronder)


Groetjes, Saartje


PS winnaar van mijn give away maak ik dit weekend bekend! (je kan dus nog vlug meedoen!) (klik hier)

maandag 3 januari 2011

De planning... (mét opvolging)

Mijn week ziet er als volgt uit, ik laat jullie in deze blogpost dan wel weten (wanneer de dagen verstreken zijn) hoe het verlopen is (in blauw)!


maandag : eerst wat uitslapen, na een druk nieuwjaarsweekend. Daarna inkopen doen in onze kralengroothandel, binnenkort staan we op de hobbybeurs in Antwerpen en dus hebben we nieuw materiaal nodig!
Inderdaad : we hebben uitgeslapen (laatste dag verlof mannetje) en daarna naar de groothandel. Hebben weer leuke nieuwe spulletjes gekocht! Nu liggen we languit in de zetel!
buit bij de groothandel
dinsdag : vandaag gaan we solden jagen, mams en ik gaan naar het shopping center in Wijnegem. Heb een paar dingetjes nodig, dus het zal lekker druk worden.
Het was inderdaad SUPERdruk in het shopping center, ook weer een idee om al de 2de dag van de solden te gaan pfff. Maar heb toch paar dingen gekocht... 
de buit : zwart truitje, sjaal, handtas, Jules voor school
Vanavond ook weer in lange tijden eens een gewone maaltijd gekookt ipv al die overschotjes van de feestdagen... en nu? feet up en tv time!
woensdag : vandaag een lang to do lijstje, voornamelijk computerwerk : agenda maken voor school, nieuw workshopprogramma opstellen, online bestelling van kralen, mails beantwoorden,... en wat bloggen!
Het takenlijstje zit erop, meeste tijd gespendeerd aan m'n schoolwerk, maar daar zijn we dan al vanaf! Workshopprogramma staat bijna op punt, mails zijn beantwoord, kralen besteld, en bloggen? Volop bezig!
Ook nog een strijkje gedaan, wat opgeruimd, én nog een lekkere "canelloni schotel" uit m'n mouw getoverd! Mmmmm...
Canelloni!
donderdag : overdag nieuwe juweeltjes maken, winnaar voor mijn give away bekend maken, 's avonds naar Cirque du soleil in Brussel!
Vandaag al naar de Ikea geweest, maar echt veel soeps was het daar niet, wel lekker ontbeten voor toch wel €1 (!) per persoon, en een paar dingetjes gekocht. In de namiddag de strijd met de wasmand strijk aangegaan, en om 18.30u vertrokken naar Cirque du soleil. Het was héél mooi, we hebben ons goed geamuseerd. De vorige show die we zagen was toch net ietsje beter...


vrijdag : zouden we de IKEA trotseren? 's Avonds shoppen met mannetje, hij heeft nieuwe truien en broeken nodig.
Vandaag een lui dagje gehad! Beetje uitgeslapen, lekker koffietje en even voor de tv. Daarna wat uurtjes geknutseld, en leuke dingetjes gemaakt waaronder deze ring :
Toch maar niet gaan shoppen, wegens géén zin... Het zal voor morgen zijn!
zaterdag : wekelijkse inkopen doen, 's avonds kerstboomverbranding, sfeer alom!
De supermarkten (2!) getrotseerd en we kunnen weer een tijdje voort...! Vandaag dan toch maar truien voor mannetje gehaald, in solden! 's Avonds maar thuisgebleven, flesje cava was lekker! ;-)
zondag : voorbereiden op nieuwe werkweek (na 2 weken vakantie!) en... luieren!
Luieren hebben we wel gedaan, maar heb toch nog wat werk verzet (was al van 9u wakker) ; gepoetst, gekookt,gestreken,... Maar gelukkig kunnen we straks neerploffen in de zetel!
Groetjes, 

zondag 2 januari 2011

Welkom 2011 !

Hopelijk hebben jullie allemaal fijne kerstdagen gehad én het nieuwe jaar goed ingezet! Wij in ieder geval wel! Op oudejaarsavond komen wij altijd samen met 2 andere koppels en elk jaar wisselen we van locatie, dit jaar was het onze beurt... Van 's morgens vroeg waren we al bezig met alles klaar te zetten en het feestmaal voor te bereiden! Onze feesttafel :


Vandaag hebben we eindelijk de ravage opgeruimd en de BERG afwas onder handen genomen (wegens de vele familie bezoekjes gisteren)... Ondertussen zitten we ook weer halfweg in de kerstvakantie! Mannetje was heel de voorbije week ook thuis (en morgen ook nog de laatste dag). Dus de week die komt, staan er heel wat "me" projectjes op til!
Hopelijk zal 2011 weer een creatief jaar worden voor iedereen, en blijven jullie massaal mijn blogje lezen! (al 60 volgers trouwens!)
Vergeet ook niet mee te doen met mijn give away (klik hier) : nog tot 6 januari!
Groetjes,